Poppel

Roman, Aschehoug (2000)

Savnets mekanismer

Poppel er Christopher Grøndahls andre roman. Den utkom i oktober 2000 og fikk svært god mottagelse blant anmelderne. De bemerker både bokens språklige tyngde og den uredde behandlingen av sorgtematikk og veien mot forsoning.

Fra omslaget

På 40 meters dyp flyter en container full av rokokkomøbler. Der nede reiser også fortelleren i Poppel. Han er ubåtkaptein. Om natten oppsøkes han av en kvinne. Hun dukker opp i lugaren hans og tvinger ham til å ta inn over seg et dødsfall han strever med å holde på avstand.

Gjennom et intenst og syngende språk risser Christopher Grøndahl opp et univers der fortellinger og menneskeskjebner dels tangerer og dels overlapper hverandre. Men under historienes intrikate sammenvevning ligger en enkel og klar tone: sorgen over å ha mistet det umistelige

Smakebit

Her finner du et utdrag fra åpningskapittelet

Anmeldersitater

- Poppel er en roman om savnets mekanismer, men den handler også om avtrykkene av andres liv i ens eget, slik de gjør seg særlig gjeldende når man føler at man er i ferd med å miste seg selv.

Øystein Rottem, Dagbladet

- Poppel er gjennomført med et stort alvor, og gjør et sterkt inntrykk på vår anmelder.

NRK Litteratur

- Poppel makter å trekke den undrende leser inn i sin sfære, et gåtefullt tekstrom der hemmeligheter ligger og bare delvis blir avdekket.

Aftenposten

- Språket er stramt, godt, og samtidig poetisk [...] Grøndahl skriver sjeldent selvsikkert. Det er langt fra en realistisk beretning. I stedet har den plass til mange og magiske skikkelser, og bildene vitner om mot og stor språkfølelse.

Natt og Dag

Poppel - roman

Christopher F-B Grøndahl (For)

Hardback, Aschehoug, 2000, ISBN: 82-03-18375-1

Leveringstid: 3 - 10 dager

Pris: 98,-

Boken er ute av sirkulasjon og kjøpes direkte fra forfatteren via PayPal. Mer informasjon

Anmeldelser

Fra anmeldelsene av Poppel

Utdrag

Utdrag fra bokas åpningskapittel

Av samme forfatter

Den sjette søvn (1998)

104 (2006)

© christopher grøndahl