Ayatollah Highway

- en reise i Iran

Reiseskildring av Arne Svingen og Christopher Grøndahl

Sagt om Ayatollah Highway:

- Velskrevet, levende og kunnskapsrik. Ei bok hvor Arne og Christopher forteller, men uten for mange fordommer og for mye moral. Personlig, men ikke selvopptatt. Kort sagt, forbilledlig.

Dagbladet

- De har drevet grundig research, de er nysgjerrige underveis, de oppsøker ulike miljøer og slipper til bak stengte dører. Attpåtil skriver de godt, og klarer å være til stede i sine egne opplevelser uten å spille hovedroller. Alt de gjør, alt de hører og ser gjengis i et forsøk på å skildre det land og den kultur de ønsker å lære mer om. Og de lykkes i så stor grad at jeg som leser tror jeg forstår mer om det prestestyrte Iran etter å ha lest deres 367 sider lange beretning.

Stavanger Aftenblad

- Ayatollah Highway er en underholdende reisedagbok fra Iran som på en overbevisende måte beveger seg bak det tilsynelatende.

Morgenbladet

Støtt et forfatterskap, kjøp boken fra Bokkilden:

Ayatollah Highway (2002)

Ayatollah Highway ble utgitt på Gyldendal forlag september 2002.
Pocketutgave: Høsten 2003.

Forfatterne

om Arne | om Christopher

Aktuelt

Oversatt til Tysk

"Ayatollah Highway" er utgitt på tysk under merkevare-labelen National Geographics.

Oppsummering 2002

Ayatollah Highway utkom i september og kom raskt i nytt opplag. Forfatterne har holdt flere foredrag, deltatt på Bok i sentrum, vært med på Tanum anbefaler og snakket mye om Iran i media. Boka fikk jevnt over god mottakelse og særdeles gode kritikker i Dagbladet, Morgenbladet og Stavanger Aftenblad. Mange lesere har også tatt kontakt med forfatterne – takk for responsen!

Bilder

Her finner du noen av bildene vi tok underveis.

 
© christopher grøndahl