Nyhetsarkiv

2009

Bleken-dokumentar settes opp på Oslokinoen

Mars 2009

Dokumentarfilmen Håkon Bleken, maler settes opp på Oslo kinematografer fra lørdag 28. mars.

Mer på Filmweb

Bleken-dokumentar til Kosmorama

Mars 2009

Dokumentarfilmen Håkon Bleken, maler får kinopremiere under Kosmorama-festivalen i Trondheim. Kinoversjonen er 63 minutter lang. Første visningsdag: 8. mars.

Mer på Kosmoramas sider

Nokas-filmen trenger skuespillere

Mars 2009

Casting-byrået casting.no leter etter amatørskuespillere til Nokas-filmen. Vi trenger folk som kan spille både ranere, politimenn og sivile. Tidligere erfaring er ikke nødvendig. Interesserte bes sende epost til nokas@casting.no. Legg ved fotografier og beskrivelse av deg selv.

Mer hos casting.no

Nye hjemmesider

Mars 2009

Disse sidene har fått en lenge etterlengtet ansiktsløftning. Ny design og ny strukturering av innholdet burde gjøre det både lettere og morsommere å finne frem. Takk til Tore Renberg og YouTube for inspirasjon.

2008

Nokas-filmen annonsert

Desember 2008

Filmen om Nokas-ranet blir sannsynligvis å se på kino i 2010. Regien er ved Erik Skjoldbjærg. Christopher står bak idé og manus. Bergensfirmaet Alligator produserer.

Nyheter om prosjektet (google)

Gatas gynt på DVD

Filmen "Gatas Gynt" er nå tilgjengelig på DVD.
Den kan bestilles her

Fabelprisen til "104"

Christopher ble tildelt Fabelprisen 2007 for romanen "104" under Oslo Science-Fiction Festival

"Juryen har i tildelingen vektlagt særlig Christopher F-B. Grøndahls formsikre språk og at boken tør å ta science fiction–genrens tematikk og virkemidler på alvor, samt bruker disse på nye og kreative måter. Juryen ønsker å berømme forfatteren og forlaget for dette friske pustet innen norsk science fiction–litteratur."
Mer på fabelprosa.no

Gatas Gynt

Novelle- og dokumentarfilmen Gatas Gynt hadde premiere 13. mars 2008 på Youngstorget med HM Kong Harald på første rad. Filmen ble vist på NRK i mars og april og har begeistret det ganske land.
Les mer

2007

Risk og Niveanatt på MP3

Hørespillene Risk og Niveanatt er nå tilgjengelig online som MP3.
Last dem ned her

- Sterk, varm og humoristisk

Adresseavisas anmelder er begeistert over Teaterlaget BUL Nidaros' sceneversjon av "Risk". Under overskriften "Lydhør urpremiere", sier anmelderen blant annet "Allerede fra første scene er dette en forestilling som tar tak om publikums oppmerksomhet."
Hele anmeldelsen

Risk på scenen i Trondheim

Fredag 28. september er det urpremiere på sceneversjonen av «Risk» i Trondheim. Stykket settes opp av Teaterlaget BUL Nidaros. Dramatiseringen for scene er gjort av regissør Rickard Skjong.
Mer på BULs hjemmesider

"104" som billigbok

Fjorårets roman "104" kom som billigbok fra Aschehoug 3. september.

- Troverdig og tankevekkende

sier Dagbladets anmelder om romanen "104", og fortsetter "Det er hjelpeløst å etterlyse samfunnsrelevante romaner så lenge historier som «104» skrives og utgis." "Forfatterens unike kosmologi fungerer overbevisende innenfor sitt lukkede kretsløp." sier avisen, og konkluderer med at "Ut pipler det tanker som er ubehagelig å gjennomføre. Trengs vi?"
Les mer

Fikk Ibsenprisen

Christopher Grøndahl får Ibsenprisen 2007. Foto: (c) Dag Jensen

Christopher Grøndahl vant Ibsenprisen 2007 for stykkene Tundra og Silent Winds of Blackpool. De andre nominerte var Arne Lygre og Janne Langaas. Prisen ble delt ut på Ibsens fødselsdag 20. mars.
Mer om Ibsenprisen
Om Tundra Om SWoB
Ibsenprisen til Christopher Grøndahl Bergens Tidende
En formidabel kunstnerisk utvikling Dagbladet
Christopher Grøndahl fikk Ibsenprisen 2007 VG Aftenposten
NRK
scenekunst.no
Dramatikerforbundet (intervju)

2006

Over 200.000 hørte premierene

De to hørespillene Tundra og Silent Winds of Blackpool hadde til sammen over 216.000 lyttere da de ble sendt på P2 sist høst.

104

"104" svært godt mottatt

I likhet med Christophers to første romaner, får også "104" svært god mottagelse blant kritikerne.

Veldreid, troverdig og fascinerende, sier blant annet Aftenpostens anmelder.
Les mer her

Grøndahl-måned i Radioteatret

Oktober 2006 blir Grøndahl-måned i P2-teatret. To splitter nye stykker "Silent Winds of Blackpool" og "Tundra" har premiere. I tillegg blir det gjenhør med kontroversielle "Niveanatt" og prisvinneren "Risk".
Her finner du sendeplanen
"Eksistensiell action"

Ny roman

Romanen "104" er i bokhandelen.

"104" er beskrevet som "en håpefull undergangsroman" og handler om det skipet som forlater solsystemet med det som er igjen av menneskeheten etter at varmen har ødelagt Jorden.
Les mer her

Nytt skuespill

18. oktober har Christophers nye skuespill "Koshatnik" premiere på Chateau Neuf. Stykket handler om fem kvinner som lever i en bunkers på en ørkenplanet. For alt de vet, er de de eneste menneskene i universet. En dag får de besøk.
Regien er ved Hilde B. Børresen.

Nominert til Prix Europa

NRK Radioteatrets produksjon av hørespillet "Silent Winds of Blackpool" er nominert til Prix Europa for "Best Radio Drama 2006". Det er tredje gang et hørespill av Christopher er nominert til Prix Europa. I 2003 gikk hørespillet "Risk" helt til topps.
Les mer her

2005

Giganten til Amanda

Den helaftens dokumentarfilmen Giganten er nominert til Amanda for beste kinofilm.
Les mer her

Ny bok

Hørespillet "Silent Winds of Blackpool" er nå tilgjengelig i bokhandlene.
Les mer her

En glitrende Gigant!

Prisdryss i Haugesund og terningkast 5 over hele fjølen til dokumentarfilmen Giganten. Det er svært hyggelig for alle involverte i Erik Byes siste hilsen til det norske folk. Filmen går nå på kinoer over hele landet.
Les mer her

Barnetimeboka 2005

Første kapittel i Barnetimeboka 2005 ble skrevet av Christopher. Resten av boka skrev Barnetimens lyttere selv!

Arkiv

Her finner du eldre nyhetssaker i kronologisk rekkefølge.

© christopher grøndahl