Photo (c) Aida Grøndahl 2005

Biografi

Christopher Grøndahl er forfatter og dramatiker. Han har hovedfag i fransk og debuterte i 1998 med romanen Den sjette søvn. To år senere fulgte han opp med romanen Poppel. I 2006 utkom romanen 104. Alle tre romanene har blitt svært godt mottatt blant kritikerne.

I 2001 debuterte Christopher som dramatiker med hørespillet Niveanatt.

I 2003 skrev han manus til filmthrilleren Villmark. Samme år vant Radioteatrets oppføring av hørespillet "Risk" prisen for beste europeiske radiodrama.

I 2005 debuterte han som scenedramatiker med skuespillet Baikonur Kosmodrom, et bestillingverk til DUS - den nye norske storsatsningen på ungdomsdramatikk. Stykket ble blant annet vist på Det Norske Teatret i Oslo. I 2006 fulgte han opp med det helaftens skuespillet Koshatnik. I 2014 hadde skuespillet Pearl of Scandinavia urpremiere på Den Nationale Scene under Festspillene i Bergen.

Christopher Grøndahl mottok Ibsenprisen 2007 for hørespillene Tundra og Silent Winds of Blackpool.

Samme år fikk han Fabelprisen for romanen "104".

Christopher hadde ide og manus til spillefilmen Nokas, som var en av de store norske kinosuksessene i 2010. Det arbeidet ga ham også Amandaprisen 2011 for beste filmmanus. Han gjorde også research- og storyarbeidet på spillefilmen Børning som var en av de store kinosuksessene i 2014.

I tillegg har han gjort manusarbeidet på en rekke dokumentarfilmer, blant dem kinodokumentaren Giganten (2005), som skildrer Erik Byes siste leveår, og som blant annet fikk Publikumsprisen, Gledessprederen og Andreasprisen under Filmfestivalen i Haugesund.

© christopher grøndahl